SaS mrzí, že P. Paška nectí parlamentnú kultúru

21.06.2012 Bratislava

Bratislava 21. júna (TASR) - Opozičnú SaS veľmi mrzí, že predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) nectí parlamentnú kultúru a nedocenil dôležitosť mimoriadne závažného rozhodnutia o ratifikácii eurovalu. Na dnešnom brífingu to vyhlásil líder Sas Richard Sulík na margo rozhodnutia vládneho Smeru-SD, ktorého poslanci hlasovaním presadili, že dnešná diskusia o ratifikácii eurovalu bude pokračovať dovtedy, kým sa neskončí, teda aj po 19. hodine.

"NR SR rokuje zrejme o najdôležitejšom rozhodnutí tejto legislatívnej periódy. Rozsiahla rozprava je tak nevyhnutná a priam primeraná. Je to tak dôležitý bod, že si to treba vydiskutovať, treba predniesť argumenty pre a proti," upozornil Sulík. Podľa jeho slov však Paškovi oveľa viac záleží na tom, aby sa trvalý euroval v piatok (22.6.) o 11. hodine odhlasoval stoj čo stoj.

"Je to preto, lebo pán prezident chce stihnúť svoj výlet do Japonska, no najmä preto, že Paška a Robert Fico chcú byť v Bruseli za poslušných a chcú prezentovať, že trvalý euroval stihli odhlasovať do 1. júla presne tak, ako bolo želanie Bruselu. Toto považujeme za veľmi smutnú a povážlivú udalosť," dodal Sulík.

Poslanci dnes rozhodli, že diskusia o medzinárodnej zmluve o Európskom mechanizme pre stabilitu (EMS) bude dnes v NR SR pokračovať aj po 19. hodine. V rozprave by malo vystúpiť ešte 9 poslancov. Hlasovať o trvalom eurovale však bude snemovňa až v piatok o 11. hodine. Proti tomuto rozhodnutiu, ktoré inicioval Paška, sa aj priamo v pléne ohradil Sulík. Práve poslanci liberálov vystupujú k trvalému eurovalu najčastejšie, pričom ho podrobujú ostrej kritike.
 

Vyberte región